Dijkhuis RPP ontwerp

Kijk onderaan deze pagina voor de meest recente foto’s

Bouwteam:

Toelichting:

Circulariteit staat in dit project centraal. Zand onder de bedrijfshal komt uit vijvers die gegraven zijn voor de warmtepomp. De hoofddraagconstructie bestaat volledig uit houten gelamineerde spanten. De gevel van de bedrijfshal bestaat uit houtbouwelementen die op handelsmaten zijn ontworpen. De vulling is cellulose. In de bedrijfshal komt een betonvloer uit geopolymeren zodat de CO2 uitstoot minimaal is. Het kantoor wordt zoveel mogelijk gebouwd uit hergebruikte onderdelen en hout.

Voortgang:

 

Dijkhuis RPP grondwerk

grondwerk zand uit vijver geput voor fundatie

 

Dijkhuis RPP fundatie

betonfundatie met CO2 arme cement en betongranulaat in plaats van grind

 

Dijkhuis RPP borstweringelementen

borstweringelementen uit hergebruikt kunststof

 

Dijkhuis RPP houtconstructie

houtconstructie

 

Dijkhuis RPP geveldelen hsb

geveldelen in hout met cellulose vulling

 

Dijkhuis projecten RPP houtbouw

houten wanden en daken

 

geopolymeer beton

cementvrije geopolymeer beton voor de betonvloer in de bedrijfshal  (klik en bekijk filmpje)

 

glasgranulaat kantoor RPP

glasgranulaat isolatie kantoor

 

buitengevel bedrijfspand RPP

buitengevel met vijver waaruit de energie komt

 

Dijkhuis RPP binnenzijde

binnenzijde met ledverlichting

 

hergebruikte balklaag

hergebruikte balklaag

 

hergebruikte houten spanten

hergebruikte houten spanten